Jak povolit soukromé prohlížení v Safari?



Při procházení webu aplikace Safari ukládá informace o navštívených webových stránkách. Pokud jste zapnuli ukládání hesel v předvolbách funkce Automatické vyplňování, aplikace Safari také při příští návštěvě webové stránky uloží všechna uživatelská jména a hesla, která zadáte pro automatické vyplňování.

Pokud některé tělo zkontroluje váš počítač po procházení několika webových stránek, pak můžete získat všechny vaše procházet historii včetně funkce automatického vyplnění, pokud navštíví stejnou webovou stránku, kterou jste navštívili dříve. Mohou si prohlížet vaše chování při procházení nebo seznam uložených hesel, což samozřejmě není dobré pro vaše soukromí. Chcete-li ostatním zabránit v přístupu k těmto informacím, můžete před zahájením procházení povolit funkci Soukromé procházení.

Sledujte tyto snímky obrazovky a zapněte soukromé prohlížení.

  • Při procházení webové stránky pomocí Safari vyberte nabídku Akce> Soukromé procházení. (Nabídka Akce se nachází v pravém horním rohu okna Safari a vypadá jako zařízení.) V poli Adresa se zobrazí tlačítko Soukromé, které označuje, že je zapnuto soukromé procházení.

  • Po zobrazení zprávy s potvrzením klepněte na tlačítko OK. Snímek obrazovky můžete vidět na pravé straně označené jako PRIVATE, čímž potvrdíte, že jste zapnuli soukromé procházení.

Soukromé procházení je vždy vypnuto, když otevřete Safari, i když bylo zapnuto, když jste naposledy ukončili Safari. Zásuvné moduly, které podporují soukromé procházení, také přestanou ukládat soubory cookie a další informace o sledování.

Soukromé prohlížení můžete vypnout, pokud nechcete být soukromé. Následuj tyto kroky:

  • Při procházení webové stránky pomocí Safari zvolte nabídku Akce>; Soukromé procházení (takže zaškrtnutí zmizí) nebo klepněte na tlačítko Soukromé v poli adresy. (Nabídka Akce se nachází v pravém horním rohu okna Safari a vypadá jako převodovka.)
  • Zavřete všechna okna Safari, která jste použili k zobrazení soukromých informací. Pokud okna nezavřete, ostatní uživatelé mohou zobrazit tyto stránky pomocí tlačítek Zpět a Vpřed.
  • Pokud jste z webových stránek stáhli všechny položky, Soukromé procházení odstraní pouze názvy položek, které jste stáhli z okna Soubory ke stažení. Chcete-li se zbavit samotných položek, odstraňte je z počítače.

Předpokládejme, že pokud zapomenete zapnout Soukromé procházení a po určité době si přejete vytvořit stejné soukromí, můžete tak učinit. Po dokončení procházení vyberte nabídku Akce> Obnovit Safari. (Nabídka Akce se nachází v pravém horním rohu okna Safari a vypadá jako převodovka). To vymaže celou historii jedním kliknutím.

Chcete se dozvědět více informací o soukromém prohlížení v aplikaci Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, iPad / iPhone Safari? Projděte si celý článek o ochraně dat při procházení veřejným počítačem.

Předchozí Článek

Tento jednoduchý trik může skrýt iOS App bez zakořenění.

Tento jednoduchý trik může skrýt iOS App bez zakořenění.

Facebook Cvrlikání Pinterest WhatsApp Telegram Dobré zprávy pro všechny uživatele iOS, můžete skrýt téměř všechny aplikace z vašeho iPhone nebo iPad bez použití třetích stran aplikace nebo zakořenění. No, Apple není natolik laskavý, aby umožnil jiným aplikacím provádět systémový přístup nebo změny ve svém operačním systému. To znamená, že stejně jako v operač...

Následující Článek

Jak přidat více uživatelských účtů v domově Google

Jak přidat více uživatelských účtů v domově Google

Facebook Cvrlikání Pinterest WhatsApp Telegram Domovská stránka Google začne podporovat více uživatelů a nyní můžete přidat své rodinné příslušníky nebo přátele do zařízení Google Home. Po přidání dalších uživatelských účtů do zařízení Google Home mohou vaši rodinní příslušníci klást otázky, provádět hlasové příkazy a služba Google Home může reagovat na přesnější odpovědi. Než začnete se službou Google Home, ujistěte se, že pri...