Kompletní průvodce bezpečným Androidem z Facebooku Data Collection



Facebook se vydává na hlavní titulky některých závažných problémů týkajících se krádeží dat a ochrany soukromí. Jak uvádí zpráva, Facebook shromažďuje osobní údaje uživatele bez jejich souhlasu a dává je dalším výzkumným firmám. Obří sociální média se navíc v podmínkách svých podmínek nezmínili.

V důsledku toho mohou mít uživatelé zájem o to, jak zabezpečit váš Android ze sběru dat z Facebooku. V tomto článku ukazujeme zásadní kroky, které musíte dodržet, abyste toto nadbytečné sdílení dat zrušili.

Omezte oprávnění k aplikaci Facebook pro Android

Chcete-li, aby aplikace sociálních médií probíhala hladce, musíte jí poskytnout základní přístup k úložišti a připojení k internetu. Kromě toho aplikace Facebook žádá o oprávnění ke kalendáři, kontaktům, umístění, mikrofonu, SMS a telefonu. Také v rámci různých oprávnění vyžaduje spuštění v pozadí, změnu nastavení systému, změnu připojení Wi-Fi a připojení Bluetooth, které jsou velmi sporné.

Chcete-li zkontrolovat oprávnění, přejděte do Nastavení a přejděte dolů na Správce aplikací a vyhledejte aplikaci Facebook.

Chcete-li se ujistit, že aplikace Facebook vás v systému Android znovu nikdy nesleduje, zrušte zaškrtnutí všech oprávnění kromě položky „ Storage “. Kdykoliv budete chtít žít na Facebooku, požádá o povolení k použití kamery a mikrofonu. Zde musíte kliknout na tlačítko Povolit .

Vymazat historii polohy na webu Androidu

Facebook má funkci „blízkých přátel“, že v případě, že si přejete zůstat aktivní, měli byste dát přístup „ Poloha “.

Chcete-li ji zcela vypnout, přejděte na položku „ Přátelé v okolí “ a přepněte ji do polohy OFF. Nyní vyberte možnost „ Nastavení polohy “ a vypněte „ Historie polohy “, abyste zakázali přístup k poloze.

Chcete-li odebrat shromážděná data o místě, přejděte do svého profilu a klepněte na položku Protokoly aktivit . Nyní klikněte na ' filtr ' a přejděte dolů a vyberte ' Historie '. Pokračujte a vyberte možnost Vymazat historii polohy .

Vypnout nahrávání kontaktů z Androidu

Chcete-li vypnout odesílání kontaktů z aplikace Facebook, přejděte do nabídky a přejděte dolů a najděte položku Nastavení aplikace a vyberte ji.

Nyní vypněte možnost, která uvádí „ Nepřetržité nahrávání kontaktů “. Zobrazí se vyskakovací okno s informacemi „Všechny informace o kontaktech, které jste zde dříve nahráli, “ a musíte zvolit „ VYPNUTO “.

Facebook Lite App Kontakt Share

Pro lidi, kteří používají aplikaci Facebook Lite, můžete přejít do menu a potom přejděte dolů, abyste našli „ Nastavení “ a vyberte jej. K dispozici jsou 3 věci. Nejdříve vypněte „Nahrávání kontaktů“ a poté proveďte totéž pro „ Nahrávání historie hovorů a textů “. Nyní vyberte možnost Importované kontakty a klepněte na položku Vymazat importované kontakty a klepněte na tlačítko OK .

Je smutné, že v aplikaci Facebook lite neexistuje žádná taková funkce aktivity . Data o poloze tedy nelze zrušit. Chcete-li to provést ručně, otevřete Facebook v libovolném prohlížeči a postupujte podle kroků uvedených v aplikaci Facebook na Androidu.

Zkontrolujte oprávnění aplikace Messenger na Androidu

Cílem této aplikace je spravovat všechny chaty a uskutečňovat videohovory se svými přáteli. Obvykle žádá o oprávnění, jako je Kalendář, Fotoaparát, Kontakty, Umístění, Mikrofon, SMS, Úložiště a Telefon. V jiných souhlasech chce číst vaše servisní zprávy a začít v pozadí. Aplikace Messenger také poskytuje funkci pro nahrazení výchozí aplikace pro zasílání zpráv. Také vás požádá o synchronizaci všech kontaktů, abyste mohli najít přátele, kteří jsou ve službě Messenger. Můžete s nimi chatovat prostřednictvím SMS, což činí tuto aplikaci jako výchozí aplikaci pro doručování zpráv SMS.

Chcete-li zkontrolovat oprávnění, přejděte do Nastavení a přejděte dolů na Správce aplikací a vyhledejte aplikaci Facebook Messenger. Základní oprávnění, která musíte udělit, je ' Úložiště ' zde. Můžete vypnout všechna ostatní přístupová oprávnění a vybrat možnost Povolit jednou při spuštění. To bude vyskočit na jeho vlastní kdykoliv aplikace potřebuje nějaký specifický přístup. V době, kdy chcete sdílet obrázek nebo video nebo při zahájení videohovoru s přítelem, aplikace požádá o svolení.

Zastavte Android SMS Integration

Pokud jste nastavili výchozí aplikaci SMS na aplikaci Messenger namísto aplikace Zprávy pro systém Android, čas na změnu nyní.

Přejděte do svého profilu, přejděte dolů a klepněte na položku SMS . Přepněte jej do polohy OFF (Vypnuto) a vypněte ji jako výchozí aplikaci SMS.

Vypněte synchronizaci kontaktů s Facebookem

Chcete-li vypnout synchronizaci kontaktů, přejděte do svého profilu a přejděte dolů klepnutím na položku Lidé a klepněte na ni.

Nyní vyberte možnost Synchronizovat kontakty a požádá vás o odstranění všech kontaktů a ukončení synchronizace? 'klepněte na tlačítko' OK 'pro odstranění kontaktů a synchronizaci.

Stop Facebook Messenger Lite Kontakty Synchronizace

Pokud používáte aplikaci Messenger Lite, postupujte takto a odeberte všechny kontakty, které jsou synchronizovány s Facebookem. Přejděte na kartu profilu a vyberte možnost Lidé .

Nyní vypněte „ Sync Phone Contacts “. Zobrazí se dialogové okno s informacemi, že „všechny dříve synchronizované kontakty budou odstraněny“ a zobrazí se zde „ TURN OFF “.

Stop Facebook Data Collection na Androidu

Dolování dat a sběr dat je hlavním cílem všech aplikací a služeb tam. Někteří z nich využívají shromážděná data k tomu, aby lépe využívali své vlastní služby, zatímco někteří se mohou rozhodnout prodat další platformy pro výzkum a analýzu. Data, která dovolíme sbírat, nebo data, která jsme ochotně nahráli na jakékoli platformě, by se mohla negativně odrazit proti uživateli. Vezměte si nyní své akce a zajistěte všechny věci, které mohou vést ke krádeži dat a porušení soukromí vašich údajů služby Facebook.

Předchozí Článek

Kompletní průvodce bezpečným Androidem z Facebooku Data Collection

Kompletní průvodce bezpečným Androidem z Facebooku Data Collection

Facebook se vydává na hlavní titulky některých závažných problémů týkajících se krádeží dat a ochrany soukromí. Jak uvádí zpráva, Facebook shromažďuje osobní údaje uživatele bez jejich souhlasu a dává je dalším výzkumným firmám. Obří sociální média se navíc v podmínkách svých podmínek nezmínili. V důsledku toho mohou mít uživatelé zájem...

Následující Článek

Jak řešit WiFi HotSpot přihlašovací stránku Chyba na Mac?

Jak řešit WiFi HotSpot přihlašovací stránku Chyba na Mac?

Ať se vám to líbí, nebo ne, je zde několik příležitostí, musíte připojit bezplatné WiFi sítě nebo veřejné WiFi hotspoty pomocí Mac. Tito veřejní poskytovatelé WiFi vás nutí připojit své WiFi prostřednictvím stránky Captive Portal. Většinu času bude tento proces přihlášení hladký, ale někdy jste narazili na chybovou stránku služby Hotspot. V tomto okamžiku váš prohlížeč načte...